close
close
RO RO

A aparut testul ADAC 2013 la anvelopele de iarna


09.10.2013
Au aparut ultimele rezultate ale testelor al anvelopelor de iarna. Acum au fost testate doua dimensiuni 185/60R15 si 225/45R17 in 32 de marci, testele facandu-se pe suprafete uscate, umede, cu zapada si gheata, sa ajute in alegerea celor mai potrivite anvelopele. Noile inscriptionari a etichetelor UE se refera numai la testele pe suprafete umede, la consum si zgomot, nu dau informatii la comportarea anvelopelor in conditii de iarna. La ADAC testele sunt mai ample, rezultatele sunt facute dupa 18 criterii de testare.

Pe primul loc a iesit Continental ContiWinterContact TS850, care s-a dovedit a fi cel mai bun la tote criiteriile de testare. In test sunt incluse si marcile Falken si Toyo, marci la care Anvelonet este distribuitor autorizat, si marci care au primit calificativul de recomandat..

Toyo Snowprox S953 a fost testat la dimensiunea 225/45R17 cu indice de viteza H. Firma Toyo este in prima echipare la anvelopele de iarna al unor modele Audi (Q7, A3). 
De retinut cateva caracteristici din test care a primit calificativul recomandat:

- la franarea pe suprafata uscata Toyo are o distanta de franare mai mica decat Pirelli sau Uniroyal si are aderenta mai buna decat Fulda sau Goodyear.
- Cea ce este inbucurator este ca la economia de carburant a avut acelasi rezultat ca si anvelopa Michelin.

Falken a fost testat de catre specialistii de la ADAC la dimensiunea de 185/60R15 cu indice de viteza T si profilul HS-449 care a primit calificativul de recomandat.
- A terminat in fata anvelopelor de iarna Kleber Krisalp HP2, Kormoran sau Marangoni.
- La franarea pe suprafeta umeda a depasit marcile Hankook sau Barum, 
- pe cand comportamentul pe suprafata cu zapada a fost mai bun decat cel al lui Semperit, Firestone sau Hankook. 
- Comportamentul pe suprafata uscata este mai bun decat al Goodyear, Dunlop, sau Continental.
- Prin urmare este una dintre cele mai echilibrate anvelope de pe piata cu un raport pret/calitate foarte ridicat.

In oferta Anvelonet gasiti aproape toate marcile participante la test. Alegeti produsul dorit sa puteti confrunta linistit perioada de iarna!